J27: Divendres sant

Gerard Bayés Gavilà, 27/03/2024

Després de la derrota a Badalona per tres gols a dos, el Tona ja es prepara per rebre el Castelldefels, divuitè classificat. L’equip només suma tres punts dels últims vint-i-set possibles i necessiten guanyar per trencar amb la mala dinàmica i tornar a acostar-se a les posicions de play-off d’ascens. El partit es jugarà divendres a les 11:45 h, al Municipal de Tona.

Tot i la bona imatge de l’equip sobretot a la segona part a Badalona, ja són cinc jornades seguides sense puntuar. La victòria comença a ser una obligació per l’equip, ja que per primera vegada aquesta temporada podem afirmar que l’equip està més a prop del descens que de les posicions d’ascens. El doblet de Pau Morer a l’anterior jornada sembla que va fer reviure aquella ànima competitiva del Tona, i l’equip tindrà l’oportunitat de revertir la situació davant l’últim classificat de la lliga. A més, els tonencs han deixat de tenir l’estadística golejadora positiva. Avui dia, han anotat 34 gols a favor, mentre que n’han concedit 35, després d’acumular sis jornades consecutives sense deixar la porteria a zero.

Pel que fa al rival, el Castelldefels es va fundar l’any 1948 i ha militat una temporada a l’antiga Segona Divisió B i setze temporades a la Tercera Federació. L’equip de Miki Carrillo és l’últim classificat, amb 26 punts, set menys que el Tona, i ve d’empatar a zero davant el Reus. Acumula nou punts dels últims divuit possibles i quatre porteries a zero durant els últims sis partits. El seu màxim golejador és Kilian Villaverde (11 gols), que ha aconseguit la meitat dels gols que porta l’equip.

A la primera volta, el Tona no va aconseguir la victòria a Els Canyars. L’equip de Ricard Farrés van perdre per dos gols a un, després d’avançar-se amb un gol de Nil Salarich. Aquest divendres, l’equip i l’afició hem de participar amb el canvi de dinàmica. Jugadors, cos tècnic i afició necessiten una victòria i amb l’ajuda de tothom trobarem la solució per revertir aquesta situació.