Empat ‘in extremis’

Gerard Bayés, 22/01/2024

El Tona aconsegueix un empat al temps afegit (1-1) i suma un punt que li permet continuar a la tercera posició i mantenir la distància de quatre punts amb els seus perseguidors. El partit va tenir un guió similar els noranta minuts. El Tona, amb molta possessió i algunes arribades a la porteria d’Àlex Baño, mentre que pel que fa al Vilassar de Mar tenien una idea molt clara, amb dues línies de quatre ben posades, un plantejament defensiu amb un bloc baix i la intenció d’aprofitar les ocasions que creaven.

I és el primer gol del partit no va tardar gens a arribar. Oriol Molins va rebre una pilota a la frontal de l’àrea, va veure Aroca un pèl avançat i va fer un xut que va acabar al fons de la xarxa per avançar als del Maresme. Era tan sols el minut cinc de partit i el Tona ja li tocava remar darrere el marcador. La resta de la part seguia el mateix rumb i s’arribava zero a un a la mitja part.

Àlex Rodríguez

La segona part continuava amb la mateixa dinàmica que la primera. Aproximacions dels locals que arribaven amb centrades laterals, però el Vilassar, sense gaires incomoditats, era capaç de defensar-se i mantenir l’avantatge al marcador. Tot i això, el cansament i la necessitat de remuntar obligava els dos equips a fer canvis i el Tona en tenia un d’especial.

Al minut 62, Ricard Farrés donava entrada a Raul Campayo. El màxim golejador tonenc (5 gols) tornava d’una lesió a l’espatlla després de sis jornades. La necessitat i la dependència d’aquest jugador per l’equip i l’afició era clara, però encara es va veure més reflectit amb l’ovació que va rebre el davanter tonenc en la seva entrada al camp. Els atacs eren constants, l’empat no arribava i el Vilassar continuava amb molta solidesa defensiva, però l’equip d’Alberto Aybar no va aconseguir aguantar el resultat i, finalment va arribar l’empat. Al temps afegit, l’estratègia donava el punt els locals. Èric Vilanova aconseguia rematar, al segon pal, un ‘caramel’ de Nil Salarich i l’enfrontament acabava amb empat a un.

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Dan Coll, Pol Fernández, Sureda, Aimar, Dídac Serra, Guillem Escarrabill (Raul Campayo, min 62), Èric Vilanova, Pau Morer (Marc Pijuan, min 89), Nil Salarich, Adrià Casanova (Arnau Prat, min 76).

Vilassar de Mar: Alex Baño, Oscar Reche, Joel Bona, Oriol Molins (Gerard Batalla, min 89), Víctor Granero, Alex Montalbán (Marc Río, min 77), Esteve Monterde, Joel Gómez (Sergi Casals, min 62), Aaron Bocardo (Adrià Garcia, min 62), Alberto Garcia i Nils Puchades (Ferran Duran, min 77).

Gols: 0-1, Oriol Molins (5’), 1-1, Èric Vilanova (90’)

Àrbitres: Marcos Fernando Quintero (Barcelona), Manuel Campos Figal (Barcelona) i Toni Fontova Cerdà (Barcelona).

Incidències: Partit corresponent a la dissetena jornada del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Tona.