Victòria de dimecres

Gerard Bayés Gavilà, 11/04/2024

El Tona guanya per tres gols a dos amb un gol de Pius Quer que desempatava el partit per tercera vegada durant l’enfrontament. La victòria fa referència al partit ajornat de la jornada 23, el qual no es va poder disputar per les causes meteorològiques. Els tonencs sumen tres punts molt importants per tornar a estar amb els mateixos partits que la resta i col·locar-se a la setena posició, amb 39 punts, i a un punt de les posicions de play-off

El Tona va tenir el control de la primera part amb algunes aproximacions per obrir la llauna, però que no cap d’elles van acabar a dins, fins a l’última dels primers quaranta-cinc minuts. Com pot començar a ser habitual, Nil Salarich a pilota parada, va treure les teranyines de la porteria de Gerard Font per arribar amb avantatge a la mitja part.

A diferència de la primera, la segona part va començar amb domini de la Pobla que només va tardar disset minuts a empatar l’enfrontament. Els visitants agafaven protagonisme i la sensació de perill era més present a l’àrea tonenca. Tot i això, i després de moltes jornades, l’estratègia va ajudar als locals, ja que Aimar va rematar un córner executat per Nil Salarich per tornar a avançar l’equip de Ricard Farrés.

L’alegria tampoc va durar gaire, ja que els del tarragonès només van tardar dotze minuts a empatar el partit. Igbineweka es va inventar una “fuetada” des de fora l’àrea per tornar a imposar l’empat al marcador. De nou vivíem una història que tant els jugadors com l’afició ja havien viscut no feia gaire estona. Era un partit de remutades, però l’equip no es va rendir i ho va seguir intentant fins al final per aconseguir la seva recompensa.

Pius Quer va aprofitar un refús de la defensa de la Pobla per acompanyar als tonencs a la remuntada definitiva, amb un bon tir col·locat que Font no va poder aturar. Un gol que donava tres punts claus a l’equip per recuperar-se de la derrota del passat cap de setmana a l’Hospitalet i afrontar el tram final de temporada amb les bones sensacions que l’equip ha mostrat aquesta campanya.

Àlex Rodríguez

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona:  Aroca, Pol, Aimar, Alex (Marc Pijuan, min 33), Generó, Nil Salarich (Guillem Escarrabill, min 64) , Èric Vilanova, Dídac (Raul Campayo, min 64), Pau Morer (Eloi Sánchez, min 89), Sureda i Adrià Casanova (Pius Quer, min 64)

La Pobla de Mafumet: Gerard Font, Quirós (Israel Luiz, min 78), Boaz, Querol, Arnau Sans, Torrents, Santi Guzman (Daniel García, min 85), Barragan (Urbina, min 78), Marcel (David Montagut, min 45), Bolado (Gerard Pouget, min 85),  Rey

Gols: 1-0, Nil Salarich (42’), 1-1, Santiago José Guzmán (57’), 2-1, Aimar Moratalla (70’), 2-2, Israel Luiz (82’), 3-2 Pius Quer (84’).

Àrbitres: Jan Cobos Pujol (Figueres), José Antonio Berjaga Ruz (Girona) i Marc Boada Barcelona (Girona).

Incidències: Partit corresponent a jornada vint-i-tres del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Peralada.