Un Olot molt superior destrossa el Tona

Gerard Bayés Gavilà

El Tona perd zero a cinc contra l’Olot i cau de nou a la quarta posició. El resultat mostra la superioritat dels visitants al llarg del partit, que van aconseguir atropellar als tonencs durant els noranta minuts i emportar-se els tres punts que els fan seguir líders.

El domini va ser present des del xiulet inicial. I és que l’Olot només va tardar tres minuts a obrir la llauna, amb una centrada lateral d’Albert Blázquez, que Pablo rematava per avançar els visitants. L’Olot continuava tenint molt protagonisme i el Tona aconseguia crear perill amb algun xut llunyà de Nil Salarich. Tot i això, el partit seguia el mateix rumb. Els olotins aprofitaven els errors defensius dels locals i aconseguien fer el segon i el tercer amb tan sols cinc minuts. Els locals no aixecaven cap i l’afició tonenca veia com l’Olot superava el Tona sense gaires complicacions.

A la segona part, Ricard Farrés movia l’equip i el Tona feia triple canvi. La situació no canviava i els de la Garrotxa van seguir apretant sense pietat. Pius Quer, per banda dreta, era protagonista de les aproximacions del Tona i Aroca feia aturades de prestigi que evitaven el quart dels visitants, que no tardaria a arribar. Guillem Terma, després d’entrar al camp per l’exjugador tonenc, Marc Roquet, rebia una bona passada lateral i feia el quart pels visitants.

Àlex Rodríguez

Les dues cares visibles estaven presents a l’enfrontament. L’Olot gaudia del partit, mentre que el Tona i la seva afició vivia el moment més dur de la temporada. I és que el quart no seria l’últim, sinó que Chabboura feia el cinquè i els visitants s’emportaven la victòria que els distanciava a set punts del Tona.

Tot i que el resultat va ser un cop molt dur pels tonencs, no hi ha més remei que aixecar-se. Toca estar units, ajudar-nos i tirar endavant la situació per continuar somiant amb el possible play-off a final de temporada. Com va dir Guardiola, en el seu moment, “allò que et fa créixer és la derrota” i la d’aquesta jornada, tot i ser una derrota molt contundent, ha de servir com a millora pel que queda de lliga.

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Dan Coll, Pol Fernández (Pius Quer), Sureda, Àlex Jimenez (Ferran Generó, min 46), Marc Pijuan (Pau Morer, min 46), Dídac Serra, Guillem Escarrabill (Enric Casanovas, min 81), Èric Vilanova, Adrià Casanova (Lluc Banús, min 46), Nil Salarich.

Olot: Eric Mourin, Roger Barnils, Ayala, Albert Blázquez (Mohamed Chabboura), Marc Mas, Pedro del Campo (Jordi Manzano, min 81) , Pablo (Pau Juvanteny, min 77), Arnau Forés (Maynau, min 61), Oriol Gonzàlez, Marc Roquet (Guillem Terma, min  61), David Bigas.

Gols: 0-1, Pablo Ufano (3’), 0-2, Marc Mas (28’), 0-3, Arnau Forés (33’), 0-4, Terma (78’), 0-5, Mohamed Chabboura (87’)

Àrbitres: Brian Díaz (Vallès Occidental), Pablo de la Iglesia (Vallès Occidental) i Víctor Virgili (Vallès Occidental)

Incidències: Partit corresponent a la tretzena jornada del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Tona.