Retrobament amb la victòria

Gerard Bayés, 27/11/2023

El Tona guanya per zero a tres, contra el Mollerussa i torna a sumar tres punts després de dues derrotes consecutives. L’equip torna a recuperar la tercera posició, tenint en compte la derrota del Reus contra l’Olot.

Els tonencs van ser dominadors del partit i això es va veure reflectit amb el resultat final. Una primera part que el Tona va tenir controlada, però el Mollerussa també tenia alguna aproximació, amb xuts des de fora àrea, que aturava Aroca. Tot i això, la primera part estaria marcada per dos errors defensius del Mollerussa que donaven avantatge al Tona.

En primer lloc, una passada de Pol Fernández a dins l’àrea que es convertia amb un gol en pròpia de Sauret. Deu minuts més tard, Nil Salarich aprofitava un malentès entre Puiggròs i un defensa dels locals, que permetia que el capità tonenc anotés el segon gol del partit. A partir d’aquí, el Mollerussa tenia alguna ocasió clara, però s’arribava a la mitja part amb el marcador a favor del Tona.

Àlex Rodríguez

Durant la segona part, el Mollerussa tenia més presència a l’àrea rival i el Tona no aprofitava els contraatacs. Els locals necessitaven intentar remuntar el partit i els dos equips movien banqueta. Ricard Farrés donava entrada a Aimar Moratalla, que tornava de lesió, i el Tona canviava de sistema i posava una defensa de cinc. El Mollerussa creava perill amb centrades laterals i l’entrenador tonenc va decidir treure un migcampista per donar entrada a un defensa més i rebutjar amb més facilitat aquestes centrades.

Ja al final del partit, Pius Quer, que acabava d’entrar al camp, feia una passada a Escarrabill, que definia dins la porteria de Puiggròs. El 10 del Tona feia el tercer dels visitants, que permetia sentenciar el partit, tornar a guanyar després de dues jornades i recuperar la tercera posició.

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Àlex Jimenez, Pol Fernández, Sureda, Lluc Banús, Ferran Generó (Enric Casanovas, min 55), Dídac Serra (Pius Quer, min 87), Guillem Escarrabill, Èric Vilanova (Aimar Moratalla, min 55), Adrià Casanova (Pau Morer, min 78), Nil Salarich.

Mollerussa: Enric Puiggròs, Jordi Bernat  (Pedrós, min 46), Domingo (Albert Delgado, min 46), Magno, Guillem Porta (Lamine, min 63), Pau Font (Amine, min 46), Jofre Graells, Jordi Ars (Jordi Puig, min 63), Genís Soldevila, Nil Sauret, Matías Nicolás

Gols: 0-1, Nil Sauret (pp) (13’), 0-2, Nil Salarich (22’), 0-3, Guillem Escarrabill (89’)

Àrbitres: Oscar Carballo Vázquez (Barcelona), Víctor Gómez Díez (Barcelona) i Juan Miguel Tebar Hernández (Barcelona).

Incidències: Partit corresponent a la dotzena jornada del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Mollerussa.