L’estratègia no perdona al Tona

Gerard Bayés Gavilà, 19/02/2024

El Tona perd per dos gols a un davant la Montañesa i cau a la cinquena posició. És el cinquè partit consecutiu que el Tona no aconsegueix la victòria des de fa sis jornades i, aquesta derrota, deixa a l’equip de Ricard Farrés, amb l’opció de caure a les de les posicions després de vint-i-una jornades.

La primera part va ser força igualada, amb opcions dels dos equips per encetar el marcador. Pius Quer s’aproximava amb perill des de banda dreta, mentre la Montañesa només creava accions de perill a través de les combinacions dels seus davanters. D’aquí arribava el primer gol del partit. Una carrera entre Pol Fernández i Marc Gabaldón, que el jove lateral tonenc feia una passada a Aroca, per donar tranquil·litat, però que quedava curta i es convertia en el primer gol del partit. Els visitants s’avançaven al Municipal de Tona (9’) i Martín Alonso, el golejador del partit en aquell moment, ho va tornar a provar amb un tir des del mig del camp després de veure Aroca avançat.

A la segona part, el Tona feia doble canvi, amb l’entrada de Prat i Dan, i els locals agafaven protagonisme. Gràcies a una bona combinació entre Pius i Prat, Campayo aconseguia fer l’empat al marcador, però el gol va quedar anul·lat per fora de joc. Els locals continuaven apretant amb la intenció de remuntar el partit i l’empat va arribar a partir de l’estratègia. Aimar va aconseguir rematar amb la planta una centrada de Nil Salarich i, aquest sí, que igualava el marcador. El públic embogia, l’afició creia en la remuntada i els dos equips movien fitxes. Tot i això, el partit no va acabar com els locals esperaven i els visitants anotaven amb un córner que deixava mut el Municipal (82’). Després del domini del Tona durant tota la segona part, l’equip rebia un gerro d’aigua freda i veien com els visitants es tornaven a avançar.

El Tona anava al contrarellotge. La derrota era inadmissible i la tensió es veia reflectida dins i fora del camp. Èric Vilanova tenia una acció des de la frontal de l’àrea, després d’una descàrrega de Ribelles, però el tir anava a fora i el partit acabava amb derrota per un gol a dos.

Àlex Rodríguez

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Aimar, Pol Fernández (Dani Ribelles, min 83), Ferran Generó (Prat, min 46), Pius Quer (Pau Morer, min 74), Àlex Jiménez (Dan Coll, min 46), Sureda (Adrià Casanova, min 74), Guillem Escarrabill, Èric Vilanova, Raul Campayo, Nil Salarich.

Montañesa: Eric Fernández, Murcia, Joel (Ivan Ortega, min 30), Montoya, Linares (Alexandre Amate), Eric Ruiz, Izuchi, Marc Rayo, Martí Alonso (Kevin Alarcón min, 64), Gabaldón (Alejandro Hurtado) i Marc Muñoz

Gols: 0-1, Martín Alonso (9’), 1-1, Aimar Moratalla (58’), 1-2, Alejandro Hurtado (82’)

Àrbitres: Heaven Nuñez Ruiz (Anoia), Vicente Donales Morate (Penedès-Garraf) i Joan Cols Rafols (Penedès-Garraf)

Incidències: Partit corresponent a jornada vint-i-un del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Tona.