El Tona perd després de sis jornades

Gerard Bayés Gavilà, 13/11/2023

El Tona perd a Castelldefels per dos gols a un, després d’un enfrontament que s’escapa a l’últim quart d’hora de partit. L’equip tonenc no va poder sumar una nova victòria als Canyars, i després de sis jornades sense conèixer la derrota, els de Ricard Farrés baixen a la tercera posició.

Àlex Rodríguez

La primera part començava amb molta possessió pel Tona, que s’avançava al marcador amb un gol de Nil Salarich (21’). El capità rebia una centrada d’Èric Vilanova, que amb l’interior del peu rematava a gol i obria la llauna per avançar els visitants. La major part del perill del Tona venia per banda dreta, o més ben dit, passava pels peus de Dídac Serra. El Castelldefels, format amb dues línies de quatre i dos davanters, estaven còmodes rebent envestides tonenques i tenien molt clar el seu pla de partit, ja que sortien ràpids i posant centrades laterals.

A la represa, els dos equips continuaven amb la mateixa planificació, però l’enfrontament s’anava obrint. El Castelldefels agafava protagonisme i Aroca aturava una ocasió molt clara de Carlos Cano. Després de diversos minuts on els locals estaven creant perill, Oriol Escabrós empatava el partit amb un xut des d’àrea petita que acabava dins la porteria del porter tonenc (78’). El partit continuava obert, amb arribades, i els dos equips es podien emportar els tres punts. Pius Quer tenia dues ocasions per tornar a avançar el Tona, però al minut 83, Gerboles feia el segon pels locals, que s’emportaven els tres punts per sortir de la zona de descens.

El Tona necessita aixecar el cap i començar a pensar amb el partit del pròxim cap de setmana. L’equip tonenc rep la visita de l’Hospitalet, un equip històric del futbol català, amb el qual es disputaran la segona posició de la lliga, amb l’opció d’optar al liderat.

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Dan Coll, Pol Fernández, Ferran Generó (Pius Quer, min 80), Lluc Banús (Àlex Domínguez, min 58), Marc Pijuan (Sureda, min 58), Dídac Serra, Guillem Escarrabill (Enric Casanovas, min 74), Èric Vilanova, Adrià Casanova, Nil Salarich.

Castelldefels: Oriol Antonell, Oriol Escabrós, Ramon Marimón, Alan Liesegang (Alejandro Blasco, min 72), Manuel Gonzalez, David Acedo, Adrián Bobi (Carlos Cano, min 53), Xavier (Mario Gerboles, min 53), Julián Osorio (Juan Antonio Martín, min 85), Daniel Massot (Alejandro Alba, min 72), Carlos Portero

Gols: 0-1, Nil Salarich (21’), 1-1, Oriol Escabrós (78’), 2-1, Mario Gerboles (85’)

Àrbitres: Sergi Rimbau Guillaumes (Girona), Elias Agdaoui Fetthedinne (Vallès Occidental) i Adrià Ballesteros Jurado (Figueres)

Incidències: Partit corresponent a la desena jornada del grup V de la Tercera Federació al Municipal Els Canyars.