El Tona cau a Riudarenes

Gerard Bayés Gavilà, 29/01/2024

El Tona perd per tres a zero davant el Girona, però manté la tercera posició. El resultat reflecteix la superioritat dels gironins, que sobretot a la primera part van passar per sobre a l’equip tonenc.

El domini va ser present des del xiulet inicial i és que el Girona només va tardar cinc minuts a obrir la llauna. Un cara a cara de Carles Garrido davant Aroca, en el seu primer partit amb el conjunt gironí, es convertia en el primer gol del partit i donava avantatge a l’equip que avui dirigia Òscar Hernández. Cap dels dos primers entrenadors estava a les banquetes, fet que els segons van agafar protagonisme a les banquetes. El Girona continuava atacant, cada pilota que passava per les botes d’Iker Almena era perill i el jove extrem va aconseguir fer el segon del partit, amb una bona finalització al pal llarg.

Tocava remar de nou i el Tona no donava res per perdut. Alex Jiménez rematava una centrada de Nil Salarich, però Lucas García començava a exhibir-se amb una aturada espectacular i s’arribava a mitja part amb avantatge pel Girona.

La segona part tenia un canvi de guió i el Tona agafava el domini i començava a crear ocasions. El triple canvi de Ricard Farrés a la mitja part semblava que feia reaccionar a l’equip i els tonencs creien amb la remuntada. Els visitants apretaven molt, però García continuava salvant el Girona i aturava una ocasió d’Èric Vilanova, que tocava el pal. Tot i el canvi de mentalitat, l’equip no hi va ser a temps. La mala primera tard passava factura i un gol de Papa Dame Ba als últims instants culminava el partit, que acabava tres a zero.

Tot i la derrota, el Tona segueix en tercera posició i ja pensa amb l’Escala, el pròxim rival. El Girona, en canvi, aconsegueix la victòria després de quatre jornades i surt de la zona de descens.

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Dan Coll, Pol Fernández, Ferran Generó (Pau Morer, min 45), Àlex Jimenez (Adrià Casanova, min 80), Arnau Prat (Pius Quer, min 45), Dídac Serra (Raul Campayo, min 45), Guillem Escarrabill, Èric Vilanova, Toni Sureda (Enric Casanovas, min 80), Nil Salarich.

Girona: Lucas Garcia, Marc Alegre, Ibrahim Suzuki (Moussa Kebe, min 62), Iker Almena, Miguel Ángel Sánchez (Oriol Comas, min 62), Àlex Almansa, Gerard Gonzalez (Dmytro Melnichenko, min 9), Carles Garrido (Papa Dame Ba, min 83), Biel Farrés Ot Serrano i Marc Aznar (Minsu Kim, min 62)

Gols: 1-0, Carles Garrido Biosca (13’), 2-0, Iker Almena Horcajo (19’), 3-0, Papa Dame Ba (88’)

Àrbitres: Pau Serrat Susi (Terres de l’Ebre), Iria Pujol Colell (Lleida) i Joel Garriga Alonso (Tarragona).

Incidències: Partit corresponent a la divuitena jornada del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Riudarenes.